NHO om norsk levestandard

Like etter at innlegget ”Tid for SALG” ble postet i går, kom jeg over en artikkel på aftenposten.no som i stor grad tok for seg nettopp det mitt innlegg handlet om; nemlig forbruksveksten. Aftenposten siterer NHO med følgende fra et politikkdokument til årskonferansen: «Samtidig vil et norsk lavutslippssamfunn (…) kreve endringer i (…), energiforsyning, industri og levestandardutvikling. Ut fra bæreevnen til jordens økosystemer er det vanskelig å se at vi kan fortsette med en årlig levestandardforbedring på 2-3 prosent med tilhørende forbruksvekst uten forbruksendringer og teknologisprang». Samtidig ønsker ikke NHO å legge bremser på det generelle forbruket, og Aftenposten skriver at NHO-sjef Kristin Skogen Lund sier det dreier seg om vårt energiforbruk – ikke om det generelle forbruket. På hvilken måte går det an å forsvare denne uttalelsen med tanke på hvor energikrevende forbruksindustrien er? Det er helt klart at det må jobbes med å en mer effektiv ressursbruk, men det er vel så viktig at den enkelte har et bevisst forhold til sitt eget forbruk. At vi må endre forbrukersamfunnet og hvilke grep som må gjøres for å endre forbruksmentaliteten virker det som folk kvier seg for å ta.

Les for øvrig hele artikkelen på http://www.aftenposten.no/okonomi/Naringslivet-er-bekymret-for-hoy-norsk-levestandard-7086969.html

– Susanne

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s