Åpent brev: Kjære miljøvernminister Bård Vegar Solhjell

Takk for sist! Folkemøtet om oljeboring på Lofoten Folkehøgskole tidligere i november var inspirerende og engasjerende. For andre gang på kort tid har vi hatt besøk av en minister her i området. Din kollega Ola Borten Moe i Olje-og energidepartementet la fram sin rapport «Kunnskapsinnhentingen om virkninger av petroleumsvirksomhet i det nordøstlige Norskehavet» i Svolvær sist fredag. Det er tydelig at du og Borten Moes synspunkter i oljesaken er i strid med hverandre. Vi er forvirret. Hva mener egentlig regjeringen?

På folkemøtet stilte du deg klart bak regjeringens vedtak om å vente med konsekvensutredning og oljeboring i Nordland VI. Du snakket både om alvorlige konsekvenser for naturen og fiskeriet i Lofoten, og for klima. Borten Moe hadde til fredag lett i arkivene og funnet fram en gammel konsekvensutredning om det samme området fra 1994. I følge ham er allerede deler av dette området åpnet og klart for petroleumsvirksomhet. Vi forstår det som at området er lukket igjen gjennom en senere forvaltningsplan.

Vårt enkle spørsmål er:

Er Nordland VI åpnet for oljeboring?

 

Med vennlig hilsen

Lofoten Watch ved Lofoten Folkehøgskole

Bilde

Ola Borten Moe oppsummerer Kunnskapsinnhentingen i Svolvær sist fredag

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s